google trasslar in sig i translationen

Kände nyss att just nu vill jag använda Googles (Googels?) översättningsprogram för att se hur tokigt det blev. Jag började översätta de senaste Sprängd Anka!-inläggen. Det blev faktiskt inte så tokigt förrän jag kom till detta inlägg. Hahahaha. Här är valda delar av hur Google vill översätta min text:

Lördagen bjöd på centrumstrosande, jag köpte en tröja och vi (alltså Pierre och jag) tog en kaffe och pratade jobbannonser och efterfrågad kompetens.
On Saturday night of heart is thought of, I bought a sweater and we (that Pierre and I) got a coffee and chatted job ads and demand excellence.
De första orden fattar jag abslout ingenting av. Sen, om jag skulle översätta den engelska texten till svenska skulle jag läsa "den där Pierre och jag". Typ "den där jobbiga killen som tror att han är min sambo bara för att vi sover i samma säng". Hihihi.

Efter de röd-vitas mål fäller Dans tjej kommentaren "oj vad alla börjar tvångsäta chips".
After the red-whites objectives fall dance girl comment "oh what all starts tvångsäta chips.
Här har Dans flickvän blivit någon sorts dansare för en objektiv höst. Om man så vill. Gillar även att tvångsäta inte blivit översatt. Låter som den där(that) inredaren Simon (eller är det Thomas?) på det där(that) inredningsprogrammet som gick på TV3 när jag hade kanalen.

Synd bara att jag avrundade med att kolla på Plaza del Sol - jag ogillar dockor starkt - och Fallet, som var ett drama om Hagamannen.
Too bad I rounded off to check out the Plaza del Sol - I disagree strongly - and the case, which was a play on Lindgren.
Först: vad är det jag inte håller med om? Att det är en solig strand? Sen: någon som vet vad Hagamannen heter i efternamn? Kanske därifrån det kommer. Annars,  huuuur kan Hagamannen översättas till Lindgren? Huuur?


ha katt vs inte ha katt

Under den här veckan har Pierre och jag varit kattvakt till två små femmånaders kattungar, Ulla och Hilda. Jag har pratat lite här och där om att kanske skaffa katt. En i mitt lag frågade om inte jag kunde sköta om hennes katter när hon åkte bort och självklart sa jag ja. Bra sätt att ta reda på om jag är kattypen eller inte (och om Pierre är kattypen eller inte). Här följer därför en utvärdering enligt min princip "Efter regn kommer solsken" som jag ju aldrig anammar nu för tiden i denna blogg. Måste bara säga att katterna i sig inte utvärderas, bara grejen att ha katter i sitt hem.

Dagens kattfel:
- Kattsanden. Och katthår. Även om katterna har som en stor resbur som de kissar och bajsar i sprätter sanden ut ändå. Imorse blev jag trött på den osköna sanden som fastnade under mina fötter. Lösning: köpa liten handdammsugare som enkelt och smärtfritt suger upp sanden i badrummet och på så vis förhindrar sanden att spridas i övriga lägenheten.
- Det praktiska planerandet. Jag började tänka på jul (är ju faktiskt bara två månader kvar drygt) och hur ska vi få med katterna till Örebro och Norrköping? Om vi ska ta med dem alls? Var ska de vara i så fall? Sådana frågor började hjärnan ställa. Lösning: använda mig av mitt notoriska planerande. Jag planerar ju allt idag, att planera lite till är väl inte så farligt? Dessutom har vi ett litet kattnätverk här nere som, kanske inte över jul men andra gånger, kan se efter husdjuren.
- Det faktum att husdjur tar mycket tid och engagemang. I alla fall unga katter, katten som djur är ju som bekant rätt självständig. Lösning: se punkt 1, 2, 3 och 4 under Dagens rätt.

Dagens katträtt:
- Katter är väldigt mysiga och sällskapliga, i alla fall de flesta. Ett härligt sällskap, du är aldrig ensam. Att leka med katter är också roligt.
- Katter är alltid alltid söta. det gör en glad.
- För mig som är mörkrädd är en katt bra, som kan ge mig sällskap bland skuggorna om jag är sover själv. Fast man har ju hört att katter ser spöken. Hmm... men katten kan säkert slå och klösa spöket så det försvinner.
- Att se en katt ligga och sova eller sitta och titta ut genom fönstret är så himla fint. Ger en så lugnande effekt.

Jaa jag tror att de positiva delarna absolut överväger de negativa. I alla fall för mig. Harkel harkel.


helgens aktiviteter, den mörka tiden

Under helgen som varit har jag hunnit med en hel del, i alla fall känns det så med tanke på ommöbleringen av vardagsrummet. Jag har även slappnat av en hel del och bara gjort grejer som jag har haft lust med. Jag skulle nog kalla helgen som varit för en lugn helg. På dagarna i alla fall.

Nätterna har innehållit mycket action. Mina drömmar denna helg har varit något utöver det vanliga. Det började i fredags natt med fyra drömmar som liksom kedjades fast i varandra. Nu kommer jag inte riktigt ihåg vad alla drömmarna handlade om men det var ungefär så här:

Jag, Pierre och lillebror var i London och skulle åka hem. Jag hade inte packat och var blev såklart väldigt stressad och visste inte var jag skulle börja. Det löste sig med att Pierre och Jens slängde ner alla mina grejer i min väska.
Vaknar här, ordentligt stressad. Somnar om.

Jag bor i London med några kompisar i ett kollektiv. En massa saker händer men kommer inte ihåg nu.
Vaknar. Inte så stressad. Somnar om.

Drömmer vidare om nån detalj från kollektivdrömmen. Tror det var ett par personer som följde med från förra drömmen.
Vaknar. Tycker det är jobbigt att jag ska upp och jobba, har absolut ingen lust. Kommer på att det är lördag och somnar lättad om.

Kommer inte ihåg början på drömmen men desto mer hur den slutar. Jag och Lill-Arne är ute i en skog, hon har med sig en kikare för att kolla på vildsvin. Jag sitter lutad mot ett träd när det plötsligt åker förbi stora gula bubblor. Bubblorna betyder att det finns arga vildsvin i närheten. Jag och Lill-Arne börjar springa och jag svingar mig upp i ett träd. Vildsvinen får tag på Lill-Arne och börjar väsa ur sig otrevligheter av sexuellt slag(!) mot både henne och mig.
Vaknar, väldigt uppstressad. Somnar om och sover sen ganska gott.

Men det här är inte nog. Nej, drömmarna ska fortsätta jaga mig även på lördagsnatten.
Drömmer att jag är på fest med folk från laget och några jag pluggat med. Berättar för de andra om mina drömmar som satt ihop som en kedja och att jag nog ska blogga om det.

PUH!


helgens aktiviteter, den ljusa tiden

Måndag igen, ny vecka. Nya friska tag. Aah. Skönt då att jag haft en helg där jag laddat de välkända batterierna. Fredagskvällen bestod av det förbjudna ordet f_eda_s_ys i form av middag till Idol. Förrätt musslor, huvudrätt färskpasta med kantarellsås och paremsan en masse. Gött gött gött.

Lördagen bjöd på centrumstrosande, jag köpte en tröja och vi (alltså Pierre och jag) tog en kaffe och pratade jobbannonser och efterfrågad kompetens. T ex läste jag nyligen i en jobbannons från ABF att man skulle ha "kunskap om hemsida". Huh? Kvällen spenderades såklart framför en tv. Men vi pratar inte mer om det tycker jag. Lite roliga anekdoter dock: 1) vid ett tillfälle utstötte jag ett skrik som inte är av denna världen. Gäll röst som spricker och som har en ton av "äldre dam" kanske kan beskriva lätet. 2) efter de röd-vitas mål fäller Dans tjej kommentaren "oj vad alla börjar tvångsäta chips". Vi andra stannar upp och inser att vi bara vräker i oss från chipsskålarna, som i nån sorts protest. Det är en sån kommentar som jag kommer skratta åt i flera år och på helt fel ställen, t ex när jag sitter själv på bussen eller nåt.

Söndagen började med brunch på Systrar&Bröder och en tur till Clas Ohlson. Löste äntligen problemet hur vi ska fästa tyget som ska bli till tavla. Kom hem och funderade på hur och var tyget skulle hängas. Blev att vi möblerade om hela vardagsrummet, med ett väldigt lyckat resultat.

Så, helgen var (minus orsaken till chipstvångsätandet) näst intill perfekt. Synd bara att jag avrundade med att kolla på Plaza del Sol - jag ogillar dockor starkt - och Fallet, som var ett drama om Hagamannen.


glädjeämne vid micron

I lunchmatsalen på jobbet finns i ett hörn några microvågsugnar uppställda för oss som är snåla/ekonomiska/smarta nog att inte köpa mat för 65 spänn varje dag. Mat som man ändå rycker på axlarna åt när smaken ska bedömas. Vid det här microhörnet finns en dörr ut till en liten innergård som är skön och mysig att sitta på under de varma månaderna. Mysigheten förstärks tyvärr inte av taggtråden längts upp, utan för såklart tankarna till ett fängelse. Vilket passar bra vissa dagar, tänkte jag skriva men det vore ju lite hemskt.

Eftersom maten kanske inte alltid smakar som den borde är det populärt att salta och peppra maten lite extra, så även under sommaren, vilket gör att folk tar med sig salt- och pepparkar ut i solen. Det har fått konsekvenser. På dörren ut till gården med taggtråd runt sitter nämligen ett par A4-lappar, varav den ena alltid får mig på gott humör. Har tyvärr ingen bild på den så får återge den i text (tänk Times i storlek, säg, 22):

Vänligen ta
Salt & peppar
tillbaka in igen
Då det blir
förstört av fukt!
Tack på
Förhand!
Personalen

Det finns så mycket mycket att flina åt i denna fina lapp! Det mest uppenbara är förstås att kryddorna måste tas in för att förstöras av fukt. Måste gå åt mycket salt och peppar om personalen varje dag står och förstör kryddorna. Och hur gör de? Står och blåser med nån fuktspray, kanske en sån man ska spruta på i ansiktet så man håller sig fräsch och fin?
Sedan älskar jag också det uppenbara att lappskrivaren har tryckt Enter för att byta rad och inte förstår att Word sätter ny bokstav vid radbyte. Därmed versaler och gemener blandat hej svejs.

Men som den ironiker jag är blir jag ju misstänksam.
Är lappen kanske till för att roa matlådefolket?


testing, testing

Sitter och snörvlar framför datorn. Förkylt. Hittade ett litet test hos Lotta som jag också ska göra. Har inte så mycket annat för mig, det är som det brukar med andra ord...

Det här är tydligen reglerna:
Reglerna är enkla. Varje svar ska börja med första bokstaven i ditt namn. Du får inte skriva samma svar två gånger eller använda ditt eget namn som svar.
Jag har även lagt till regeln att det första ordet som dyker upp måste jag skriva, så länge det håller sig till reglerna såklart.

1. Vad heter du? Marpi
2. Ett ord på fyra bokstäver: Mäsk
3. Flicknamn: Marie
4. Pojknamn: Magnus
5. Yrke: Målare
6. Färg: Marinblå
7. Klädesplagg: Manchesterkostym
8. Mat: Mandelpotatis
9. Sak i badrummet: Mensskydd
10. Plats/stad: Madrid
11. En orsak att vara sen: Metron var sen! Merde!
12. Något man skriker: Mys!
13. Film: Monster
14. Något man dricker? Must
15. Band: Mando diao
16. Djur: Mus
17. Gatunamn: Mariedalsvägen
18. Bil: Mustang
19. Sång: Mendelssohns bröllopsmarch


RSS 2.0